Ínhüvelygyulladás kezelése, Ínhüvelygyulladás kezelése Budapest belvárosában


Ínhüvelygyulladás kezelése Módosítás: Az ínhüvelygyulladás tendinitisz gyakori és kellemetlen gyulladásos betegség.

Az ínhüvelygyulladás okai

Általában olyan esetekben alakul ki, amikor egyes mozdulatok hosszú ideig tartó ismétlésére kerül sor. Ilyenkor a tartós terhelés hatására gyulladás alakul ki az érintett ízületben, a beteg mozgás alatt vagy pihenés után szúró vagy húzó jellegű fájdalmat érez.

ínhüvelygyulladás kezelése

Gyakori az alkar, a csukló, az ujjak ínhüvelygyulladása, de előfordulhat a könyökben, térdben, lábban is. Az ínhüvelygyulladás tünetei A betegség hirtelen fellépő fájdalommal és ízületi duzzanattal jár. Leggyakrabban a csuklóban és a kézen jelenik meg.

ínhüvelygyulladás kezelése

Tünetei között szerepelhet a húzó érzés, láz, tüzes érzés, fájdalom, mozgáskorlátozottság is. Ínhüvelygyulladás kezelése forduljon orvoshoz?

Az ínhüvelygyulladás sokszor nem egyértelmű szakorvosi vizsgálat nélkül. Ha hét után sem múlik el a fájdalom, mindenképpen javasolt kivizsgáltatni.

ínhüvelygyulladás kezelése

Az ízületi panaszokkal reumatológiai vagy ortopédiai szakrendelést kell felkeresni, a vizsgálatra történő beutaláshoz kérje háziorvosa segítségét. Ínhüvelygyulladáshoz vezethet mechanikai irritáció fibrines gyulladásde fertőzés is okozhatja gennyes ínhüvelygyulladás.

Melyek lehetnek az ínhüvelygyulladás okai?

A fibrines gyulladás általános oka az ínhüvely és az ízület túlterhelése, esetleg rossz mozdulatokkal történő, nem megfelelő használata. Ezért fokozott figyelmet kell fordítani a munka megfelelő testtartásban történő végzésére, és fontos a pihenőidők beiktatása is.

Szerencsére az ínhüvelygyulladás kezelése több módon is lehetséges, ehhez azonban tisztában kell lenni a kiváltó okokkal. Az ínhüvelygyulladás leggyakrabban a kéz, és a láb ujjait érinti, de gyakran előfordulhat az ujjak környéken: a sarkakon, a csuklón, és a vállon, ahogyan a könyökben is kialakulhat. Bár egy igen zavaró kórról van szó —hiszen nem csak maga a gyulladással érintett terület válik fájdalmassá, hanem sok esetben sajgó duzzanat, vagy daganat alakulhat ki —, az ínhüvelygyulladás kezelése otthoni körülmények ínhüvelygyulladás kezelése is megoldható, fontos azonban, hogy minél előbb kezdjük el a terápiát. Ehhez ismernünk kell az ínhüvelygyulladás okait, és a betegség súlyosságát, valamint lefolyását befolyásoló egyéb tényezőket.

A leggyakoribb okok közé tartozik a gépelés, zongorázás, egérhasználat, házimunka, edzés stb. Gyakran a kézhát és a csukló inai érintettek, az ínhüvely ilyenkor is megduzzad, és szúró, feszülő, ínhüvelygyulladás kezelése fájdalom jelentkezik. A gennyes ínhüvelygyulladás fertőzés következtében alakul ki, amikor valamilyen mechanikus sérülés pl.

Hogyan szabaduljunk meg a ganglionoktól - Interjú Dr. Hábel Tamással

Ilyenkor a tünetek gyorsan kialakulnak, és a gyulladás erős fájdalommal, nyomásérzékenységgel, lázzal és nyirokérgyulladással jár. Az ínhüvelygyulladás diagnózisa A betegség diagnózisa a szakorvos által végzett fizikális vizsgálaton alapul.

Amennyiben a fájdalom krónikussá válik, a kezelőorvos laborvizsgálatot is kérhet, mert a szervezetben szisztémásan előforduló gyulladás is okozhatja a tüneteket.

ínhüvelygyulladás kezelése

Visszatérő ízületi panaszok esetén szükség lehet más vizsgálatokra is az egyéb ízületi gyulladással járó kórképek elkülönítésére. Az ínhüvelygyulladás kezelése Az első és legfontosabb teendő a fájó és duzzadt ínhüvely, ízület nyugalomba helyezése. Az esetek többségében erre a célra elég a fáslizás vagy rögzítősín használata.

Az inakról, az ínhüvelyről

Ha a tünetek súlyosabbak, szükség lehet nem szteroid gyulladáscsökkentő krémre vagy gyógyszerre is pl. Amennyiben a fájdalom tartós, hetekig fennálló, szóba jöhet a kezelésében fizioterápia, injekciós kúra szteroidinjekcióesetleg műtét is.

  • Blog Az ínhüvelygyulladás kezelése Az ínhüvelygyulladás kezelése Az ínhüvelygyulladást alapvetően a kéz túlterhelése okozza.
  • Reumatológia Nincsenek megjegyzések Inhüvelygyulladásnál az izmot a csonthoz kapcsoló ín körüli ínhüvely, amelyben mozog az ín, gyullad be.
  • Dobi Gyöngyi, belgyógyász, Dr.
  • Ínhüvelygyulladás kezelése Budapest belvárosában
  • Az ínhüvelygyulladás okai és kezelése Az ínhüvelygyulladás tünetei Az ínhüvelygyulladás jellemzően hirtelen fellépő, erős, sokszor szúró jellegű fájdalomként jelentkezik, és duzzanat is társul hozzá.
  • Ínhüvelygyulladás tünetei és kezelése - EgészségKalauz
  • Az ínhüvelygyulladás
  • Az ínhüvelygyulladás okai és kezelése

A vérkeringés serkentésével és a gyulladás enyhítésével otthoni körülmények között is segíthető a gyógyulás. Az alábbi módszerek enyhíthetik a tüneteket: támasztás rugalmas pólya vagy rögzítősín használata ; illóolajok pl.

ínhüvelygyulladás kezelése

Az ínhüvelygyulladás megelőzése Mivel az ínhüvelygyulladás leggyakoribb oka a túlterhelés, ezért a megelőzés az ízületi megerőltetés elkerülésében rejlik. Ismétlődő mozdulatok, monoton munkavégzés esetén fokozott figyelmet kell fordítani a rendszeres pihenőkre, az ízületek megfelelő nyújtására is.