Krónikus derékfájás, Krónikus derékfájdalom és a gyógyvíz: török kutatás is igazolta a hatását - Termál Online


Megtalálták a krónikus hátfájdalmak kezelésének kulcsát Origo A krónikus hátfájás kezelésének tizenhét, különböző megközelítését lefedő, összesen kilencvenhét korábbi vizsgálat szisztematikus áttekintése során a kutatók azt krónikus derékfájás, hogy a kezelések pszichológiai beavatkozásokkal való kiegészítése — elsősorban a viselkedési terápiával és az úgynevezett pszichoedukációval — vezet a legfenntarthatóbb előnyökhöz mind a fizikai funkciók, mind a fájdalom intenzitása tekintetében.

krónikus derékfájás térdfájdalom kezelése fóliával

A klinikai irányelvek következetesen a testmozgás és a pszichoszociális terápiák kombinációját javasolják a krónikus derékfájás kezelésére — mondta Emma Ho, az ausztrál Sydney Egyetem gyógytornásza a ScienceAlert online tudományos portálnak.

Hozzátette: ennek eredményeként az orvosok és a betegek gyakran érezhetik magukat bizonytalannak a kezelés legjobb módját illetően.

Krónikus derékfájdalom és a gyógyvíz: török kutatás is igazolta a hatását

A BMJ tudományos szaklapban publikált, új tanulmány egyik fő motivációja ezért az volt, hogy tisztázzák, milyen eszközök állnak rendelkezésre, és mi működhet a legjobban. A tanulmány statisztikai elemzéséhez a pszichológiai beavatkozások hat fő típusát azonosították, beleértve a viselkedési beavatkozásokat, a kognitív viselkedési terápiákat, az éberséget, a tanácsadást és a fájdalom oktatási programokat.

Tévhitgyilkos Percek I. - A derékfájdalom és a séta

A hátfájásnak több oka lehet, de a kezelések módja most tovább bővültForrás: Pexels A hatodik típusba azok a vizsgálatok tartoztak, ahol két vagy több pszichológiai megközelítést kombináltak.

A fizikai funkciók javítására a kognitív viselkedésterápia keveréke a gyógytornával vagy a fizioterápiával jobb eredményeket mutatott, mint a fizioterápia önmagában.

krónikus derékfájás gonartrózis tünetei és kezelése

A fájdalom intenzitásának enyhítésére a viselkedésterápia, a kognitív viselkedésterápia és a pszichoedukáció hatékony kiegészítésnek bizonyult. A rendelkezésre álló adatok alapján ráadásul ezek a beavatkozások is biztonságosnak is tűnnek.

A krónikus krónikus derékfájás kezelésére rendelkezésre álló pszichológiai beavatkozások széles körének összehasonlító hatékonyságának és biztonságosságának vizsgálata segíthet az iránymutatások egyértelműbbé tételében — írják a kutatók közleményükben.

krónikus derékfájás nem szteroid tabletták ízületi fájdalmak kezelésére

A krónikus hátfájdalmat 12 hétnél tovább tartó fájdalomként határozzák meg, és ez gyakran pszichés hatásokkal jár, beleértve a szorongást és a depressziót. Ezek a mentális egészségügyi hatások azután tovább ronthatják az egyén fizikai egészségét.

Dobos Márta, holisztikus szemléletű ortopéd krónikus derékfájás Szinte nincs olyan ember, akinek valaha ne fájt volna a háta, sokan kezelést is igényelnek a fájdalmas problémára. Dobos Márta holisztikus szemléletű ortopéd orvos az akár évekig elhúzódó kellemetlenség okairól és kezeléséről beszélt. Rengeteg ember fordul orvoshoz akut vagy krónikus derékfájdalmak miatt, amelyek az első hat hét alatt enyhülhetnek, ám akár egy éven túl is fennmaradhatnak — áll a Canadian Medical Association Journal közelmúltban megjelent cikkében. A cikk szerint az igen gyakori derékfájás hátterében olyan tényezők állnak, mint a késői kezelések, a kényszertartások és a nem megfelelő munkahelyi körülmények. Arról azonban megoszlanak a vélemények, milyen gyorsan lehet kilábalni ebből az állapotból.

Az új eredmények azonban kimutatták, hogy a hozzáadott pszichológiai intézkedésekkel végzett kezelések jobb eredményeket hozhatnak. Tudomány hátfájás fájdalom kezelés hát hátfájdalom krónikus fájdalom pszichoterápia Hírlevél feliratkozás Ne maradjon le az ORIGO cikkeiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

krónikus derékfájás megbízható rendszer glükózamin kondroitin ár

Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a nap legfontosabb híreit.