Bordaközi hátfájás, Bordák ízületi kezelése - Hátfájás fajtái, tünetei


A nyaki gerinc osteochondrosisának kezelése otthon

Bajt jelez a borda alatti fájdalom Bajt jelez a borda alatti fájdalom Létfontosságú szerveink számára a bordák nyújtanak védelmet a külső behatásokkal szemben. Az autó karosszériájához hasonlóan ezek is körülölelik az óvni kívánt területet, védik a tüdőta szívet, légcsőt. Hogyha a bordánk környékén - elsősorban a bal oldalon - fájdalmat tapasztalunk, hajlamosak vagyunk szívproblémák miatt pánikba esni, de sajnos nem ez az egyetlen betegség, ami ezen a bordaközi hátfájás okoz panaszokat.

a lábízületek osteoarthrosis kezelése

Mivel a borda a csontok között az egyik leggyengébb, előfordul, hogy egy kemény ütés hatására - közlekedési balesetben, vagy akár sportolás közben - eltörik. Mivel ilyenkor a környéki szövetek és az erek is megsérülhetnek, kisebb belső vérzések keletkezhetnek, amelyek az agyban fájdalomként jelentkeznek.

Fájdalom a bal bordaív alatt

Mit tehetünk? Cikkünkből kiderül! Csontjaink közül a bordák törnek legkönnyebben, hosszúságuk és íves kialakításuk miatt.

kenőcs csontritkulás felmelegedés

Valamilyen baleset, sportolás következtében megrepedhet, vagy el is törhet egyik-másik, idősebb embereknél ehhez már sokszor elég egy rosszabb mozdulat is. A bordatörés komoly fájdalmakkal jár a sérült oldalon, melyek pár napon belül rosszabbodhatnak.

Ilyenkor olyan egyszerű dolgok is nehezen mennek, mint a köhögés vagy a lélegzetvétel, amely a légzés korlátozása miatt légszomjat okozhat. Hogyha azonban semmilyen sérülés nem ért minket az érintett testtájon, úgy valamilyen betegség állhat a rendszeres bordafájdalom mögött.

A bordák mögött jelentkező fájdalom esetén a legtöbben rögtön szívproblémákra gyanakodnak, holott többféle betegség felelőssé tehető a kellemetlen tünetekért. Létfontosságú szerveink számára a bordák nyújtanak védelmet a külső behatásokkal szemben. A háti szakaszon érzett fájdalom gyakori, mindenki találkozik vele néhányszor életében, és a leggyakrabban valamilyen ártalmatlan oka van, a panaszok pedig néhány nap alatt maguktól megszűnnek. Ha azonban az alábbiakat tapasztaljuk magunkon, a legjobb, ha minél hamarabb orvoshoz. A mellrákot is gyakran diagnosztizálják hátfájás kapcsán, többnyire akkor, ha a melldaganat hátrafelé nyomja a mellkast, vagy a gerincre és a bordákra is átterjed.

Az alapján, hogy melyik oldalunkon jelentkezik, más-más szerv lehet felelős a fájdalomérzetért. Nagy bajt is jelezhet a borda alatti fájdalom.

  1. Görcsös fájdalom a bokában
  2. Miért fáj a hátam, ha levegőt veszek? | HillVital
  3. Fájdalom a jobb kéz bal vállízületében
  4. Miért fáj a hátunk, ha levegőt veszünk?
  5. A bordaporcgyulladás tünetei Bordák ízületi kezelése, Fáj a mellkasa?
  6. A legfontosabb ízületi betegség terjedése
  7. 10 betegség, amelynél hatékony lehet a súlyfürdő - Termál Online
  8. Porckopás kezelése térdben

Fotó: rf Fájdalom a jobb bordaív alatt Bordaközi hátfájás a jobb bordaív alatt helyezkedik el, így annak fertőzéses, vagy gyulladásos megbetegedése ezen a bordaközi hátfájás okozhat fájdalmat. Májnagyobbodásvagy májzsugorodás esetén visszatérő fájdalom jelentkezhet a bordák jobb oldalán. Előfordulhat, hogy nem is a közvetlen közelben lévő szerv a felelős, hanem például a hasnyálmirigy, a tüdő alsó részének, vagy az emésztőrendszer egy szakaszának gyulladása sugárzik a bordák területére.

Az epehólyag krónikus gyulladása szintén a bordák jobb oldalán érezhetőek, illetve epekő képződése esetén a felhastól ebbe az irányba sugárzó, rendkívül intenzív fájdalom tapasztalható. Fájdalom a bal bordaív alatt Tények és tévhitek az utazási betegségről.

fáj a kis ujjak ízületei